Az eredményes eladás 5 aranyszabálya

Már eltervezted az otthon felgyülemlett használaton kívüli kacatok sorsát, eladásra ítélted őket. Most állsz az összekészített holmik felett és azon morfondírozol, vajon mindezt csakugyan meg fogják venni? Ha betartod az eredményes eladás 5 aranyszabályát akkor biztosan számíthatsz a sikerre!

családi_segítség

Íme az 5 aranyszabály:

    1. Mérd fel a keresletet!

Ez nem nehéz. Gyere le a Kacabajkába és érdeklődj, milyen holmikat visznek gyakrabban, mi az amire kisebb a kereslet. Ha teljesen vegyes a portékád, akkor csoportosíts. Ha nagyon sok az eladnivalód, akkor szedj össze 1-2 polcnyi holmit, úgy, hogy abban mindenféle legyen.  Hamar ki fog derülni mi az amit jobban keresnek, és mi az aminek az eladásával várni kell. Ha valamit elvisznek, amihez hasonlód még van, akkor azonnal pótold a hiányát a polcodon!

    1. Annyit kérj a portékáidért amennyit használtan érnek!

Ne akarj túl sokat, de ne is érd be kevesebbel. Egy garázs vásár olcsó holmikat kínál. Ezért keresik fel az emberek. És nem szándékoznak használtat venni ugyanannyiért amennyiért újat is kaphatnának. Ilyenek pl. a felnőtt és gyermek ruhák, napjaink elektronikus lakásfelszerelései, játékok.
Ezzel szemben viszont vannak azok a tárgyak, régi holmik, amiket agg korukra való tekintettel már elég jó pénzért lehet árúba bocsátani. Ha valami ilyesmin szeretnél túladni, és nem tudod mennyit kérj érte, akkor nézz körül az interneten, tájékozódj mennyit kóstálhat a birtokodban lévő tárgy. Vagy kérdezd meg az üzletvezetőt mikor leviszed a cuccaidat, szerinte mennyit érne, és ha elfogadod a tanácsát áruld annyiért.

    1. Rendezd be átláthatóan a polcodat!

Valahogy úgy, hogyha végigsiklik a vásárló tekintete az áruidon, rögtön felmérje, mi az ami ezen a polcon érdekli.  Apró dolgok ne bújjanak el a nagyobbak mögött. Az árak pedig jól látható helyen legyenek feltüntetve, ne kelljen keresgélnie a vevőnek. Ha valaminél az ár számít, és nem találja, akkor tovább fog menni egy másik polcra, nem vacakol vele.

    1. Működő dolgokat adj tovább!

Amennyiben az árudnak az ad értéket, hogy működőképes, úgy legyen is az, és add meg a lehetőséget a kipróbálásra! Ha mondjuk dobozban van, akkor is ki tudja venni a vevő és kipróbálhassa. Esetleg vállalhatsz rá 3-5 nap garanciát, amit egy papíron jelzel a vevők felé. Ez a gesztus  bizalmat épít, és könnyebbé teszi a döntést.

    1. Ne maradjon a vevőnek kérdése!

Adj meg minden információt, amire a vásárlónak szüksége lehet. Nem elég, hogy görkorcsolya, lehessen tudni, hogy milyen méretű, ha magán a terméken nincs rajta, vagy nehezen felfedezhető, esetleg nem európai méretezésű. Vannak dolgok, amiről fontos az adat, pl. laptop, mobiltelefon, nyomtató, arany gyűrű, stb.

 

Igazán egyszerű ezeket a szabályokat betartani, és cserébe jól fogsz járni! Nincs min morfondíroznod tovább, ideje pénzzé tenni ezt a sok kacatot! Tedd meg a következő lépést, olvasd el cikkünket a leegyszerűsített adminisztrációról, és cselekedj úgy ahogy ajánljuk!

 

 

Címke: , ,