Egy ötlet, hogyan gyűjts pénzt!

Az első bejegyzésem témája a Kacabajka blogban, a pénzgyűjtés.

Nem gondolom, hogy túlzás lenne azt állítani, hogy mindenkinek vannak vágyai. És itt most nem a nagy vágyakra gondolok, hanem a közepes és az egyszerűbb vágyakra. Melyek annak ellenére, hogy egyszerűek és közepesek, mégis folyton kitoljuk őket, mert valahogy sosem jön össze úgy a családi költségvetés, hogy most aztán megvehetem. Hiszen annyi mindennapos hirtelen felmerülő kiadás áll ezen egyszerű vágyaink elé, ami azonnali pénzköltéssel jár. Azt gondolom ez sokaknak ismerős jelenség.

Mit lehet tenni? Az emberek nagy többségének van egy fix fizetése, amit aztán be kell osztani. Hogyan gyűjtögethetnénk, mikor egyik hónapban a mosógép romlik el, máskor a gyerek nőtte ki a cipőjét, aztán ott a fogorvos, ami egy vagyon, és sorolhatnánk. Szerintem mindenki tudna hozzátenni valamit. Így vágyaink háttérbe szorulnak, amihez végül hozzászokunk, és elengedjük őket.

Mégis van itt valami, egy ötlet, hogyan gyűjthetnél pénzt!

persely

Gondoltál már arra, hogy eladd azokat a kacatokat, amikre már nincs szükséged a háztartásban? Gyerekruhák, játékok, csecsebecsék, könyvek, dísztárgyak, megunt ékszerek, konyhai felszerelések, és a lista még hosszú. Ha igazából belegondolsz, számba veszed mennyi mindent nem használsz, mennyi számodra már érdektelen dolgod van a lakásodban, mennyi kiselejtezett holmit rejt a szekrény teteje, vagy az ágyneműtartó, a pince a spejz, beláthatod, hogy ez egy jó ötlet! Meggazdagodni nem fogsz, de ha eladod azt a fényképezőgépet, amit már régóta szeretnél lecserélni, és még eladsz mellette pár holmit, akkor megveheted azt az új gépet, amit már kinéztél! A gyerek ruhatárát finanszírozhatod úgy, hogy eladod a kinőtt, de még jó állapotú ruháit. De ha nagyon ügyes vagy, és ki tudod használni, hogy évi 800 ezer Ft-ot is kereshetsz ilyen módon használt holmijaid eladásával, akkor még akár egy jó paraméterekkel rendelkező használt autót is vehetsz!

Manapság sok módja van annak, hogy használt holmikkal kereskedj. Most csak egyet említek: Önkiszolgáló bolhapiac. Hallottál már róla? Az Önkiszolgáló bolhapiac koncepciója, hogy bérelt polcokon árusíthatod feleslegessé vált kacatjaidat offline. A bérelt polcon elrendezed eladásra szánt dolgaidat, megállapodsz egy bérleti időszakban és egy bérleti díjban, aztán az eladást rábízod az üzletre. A bérleti időszak alatt aztán a polcod felett egyedül te rendelkezel. Ha megvesznek valamit róla és felszabadul egy hely, vihetsz a helyére mást. Ha valamit sokáig nem vesznek meg leárazhatod, vagy lecserélheted. Mindez semmilyen többletköltséget nem jelent neked!  Az offline eladás előnye az online eladással szemben, hogy a vásárlók még mindig jobban szeretnek közvetlen kapcsolatba kerülni a megvásárolni kívánt áruval, hogy biztosak legyenek benne, jó döntést hoztak. A pénz kezelése is egyszerűbb, nem kell a vevőnek olyasmiért előre utalnia, amit még nem is látott, vagy nem kell kifizetnie a postaköltséget és az utánvét összegét. Ezek vonzó dolgok a vevők számára.

Milyennek tartod az ötletet? Érdemes lenne kipróbálni? Április 28-ától a Jászai Mari tér közelében lehetőséged lesz rá! Nyílik a Kacabajka, és megnyílik sokak előtt egy lehetőség arra, hogy pénzt gyűjthessenek! Böngésszétek át a honlapot és legyetek Kacabajkások! Kezdj

Címke: , , ,